28.7.2012 Sisustelun viimeistelyä ja pihojen rakentamista


Loppukiri oli sen verran tehokas, että muuttotarkastus meni läpi Juhannuksen aikoihin, mutta edelleen rakennuksella rittää töitä sisustuksen viimeistelyissä ja pihojen rakentamisessa. Häät hieman katkaisivat rytmiä ja laukaisivat stressiä.

Pihojen istutukset ovat suurilta osin asennettuna ja viimeiset istutukset odottavat kivetyksien valmistumista. Kivetystä tuleekin melko paljon sekä kivitöitä tulee myös kivimuurin myötä. Korkeuseroa tontillamme on sen verran, että eteläreunaan pitää rakentaa tukimuurit perustuksineen tukemaan autotallin sisäänkäyntiä, joka on siis ylemmällä tasolla.

Muuriin tulee lisäksi valokiviä, jotka uppoutuvat kauniisti Lemminkäisen paasikkomuuriin. Paasikkomuuri on kauniin näkönsä lisäksi sen verran jykevää tekoa, ettei tarvitse arvailla kestääkö se maan tuomaa painetta. Valokivet tuovat muurin esille, jotten syyspimeässäkään kolhi autoa muuriin. Pihakivetys on Lemminkäisen Muurikko kiveä. Pihakiveys on myös tukevaa auton alla kestävää kiveä – roomalaisella ladonnalla – kuten muurikin. Muurille valettiin vielä anturakin kriittisimmille paikoille varmistamaan tukeva ja kestävä lopputulos. Pohjatöiden jälkeen muuri valmistuu todella yllättävän nopeasti. Muurin ladontaan ei aikaa montakaan tuntia kulunut.

Käytävien laatoisten osalta ratkaisu oli Lemminkäisen kartanolaatta, sillä niistä kolme rinnakkain ratkaisulla tulee sopivan kokoinen käytävä. Pohjatyöt ja muuri on aika pitkällä kuten kuvista näkyy. Lisää kuvia valmiimmasta tilanteeesta tuonnempana.

- Aikku





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti