15.6.2012 Kova loppurutistus




Loppukiri on edennyt kovaa vauhtia, mutta paljon on vielä matkaa jäljellä. Muuttotarkastus on vielä tämän kuun aikana, joten todella kovaa rutistusta kaivataan. Ulkoapäin talo alkaa jo näyttää valmiilta, kun saumaukset on tehty sekä kattoturvatuotteet asennettu. Toki pihassa riittää vielä tekemistä kasvien ja kivetyksen osalta, mutta sen aika on valmistua heinäkuun puolella.


Sisällä työt ovat edenneet vauhdikkaasti, ja välillä tuntuu, että eteenpäin mennään sykäyksittäin. Yksi iso edistysaskel oli portaiden syntyminen. Meille tulee teräsrunkoiset portaat lahtelaisen Vuoripellin toteuttamana. Kuvissa portaiden teräsrungot juuri asennettuina.Portaista tulee näin toteutettuna todella kevyen näköiset, mutta kuitenkin ovat todella tukevan tuntuiset kun runkoa pitkin kävelee. Seuraavalla viikolla on jo suunnitelmissa, että askelmat olisivat paikoillaan. Lisää kuvia luvassa siinä vaiheessa.

Parketiksi meillä tuli Parlan vaalea tammiparketti, jota osaava asentaja latoi koko kerroksen lattiat päivässä. Värivalinta osui hyvin kohdilleen, voi sanoa jo tässä vaiheessa. Asennuksessa kynnyksien alle ja lattiassa listoille jätettiin asianmukainen elämisvara, joka peittyy siis listojen ja kynnyksien asennuksessa.

Laattavalinnat ovat onnistuneita, kuten kuvista näkyy. Siitä suuri kiitos kuuluu sisustussuunnittelijallemme Taina Heinoselle.



Laatoitustyötä on tosin paljon jäljellä vielä, ja siinä onkin ehkä suurin haaste projektin aikataulun suhteen.

Terassi alkaa kohta olla jo viimeistä silausta vaille valmis. Kiramin kylpytynnyri uppoutuu hienosti terassiin, kun siinäkin on materiaalina sama UPM ProFi puumuovikomposiitti, kuten terassissakin. Terassiin sulautumisen lisäksi etuina materiaalissa tulee sama hoitovapaus kuin terassissakin. Ei tarvitse öljyillä eikä maalata, värit säilyvät haalistumatta auringossakin.

Todellinen loppurutistus on siis menossa. Lisää seuraavassa blogissa. Silloin ollaan jo toivottavasti lähellä maalia.

t. Aikku













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti