19.12.2011 Lattiat valmiina


Rakennusprojekti etenee hyvin aikataulussaan ja nyt on jo Uponorin lattiavaluut ja lattialämmitykset paikoillaan. Vesikiertoinen lattialämmitys on nollaenergiatasoisen eristyksen kanssa hyvä ratkaisu, koska lattialla on paljon pinta-alaa joka lämmittää ja tällä tavoin ei tarvitse liian kuumaa lämmityspintaa. Liian kuuma pinta aiheuttaisi tiiviissä talossa epätasaista lämpenemistä. Sen vuoksi lattialämmitys ajaa esim. normaalien pattereiden ohi.

Lattiavaluun yhteydessä sisälle tuli huomattava määrä kosteutta, sillä lattiavaluun käytettiin uskomaton 3000 litraa vettä. Lattiavaluun jälkeen huomasi kyllä Suutarisen seinäratkaisujen tiiveyden ja sitä kautta ilma sisällä oli todella kostea. Tämän vuoksi erittäin tiivistä taloa rakennettaessa on tärkeä ottaa huomioon rakennusaikainen kuivaus. Tärkeän asian ollessa kyseessä on hyvä valita jälleen kokenut ja hyväksi osoittautunut toimija. Kuivauksen toimittajaksi valitsin Polygon Finland Oy:n, jolla on vankkaa kokemusta rakennusten ja rakenteiden kuivauksesta kosteusvahinkojen yhteydestä. Samat ratkaisut toimivat hyvin myös rakentamisen aikaisessa kuivaamisessa. Betonivalujen jälkeen he kävivät asentamassa kuivauskaluston (Kuva) talotyömaalleni ja varmistavat vielä myöhemmin betonin kuivumisen kosteusmittauksilla. Loistavaa palvelua.

Samasta tiiveys syystä tulee NunnaUunin takkaratkaisu olemaan todella mieleenkiintoinen, mutta siitä kirjoitan enemmän seuraavassa blogissa, kun takan asennus on jo ajankohtainen. Tässä vaiheessa takan kivet on kannettu sisään. Oli aikamoinen kantaminen, kun kiviä oli parisen tuhatta kiloa.

Näin voin taas hyvillä mielillä todeta tilanteen. Näin joulun alla ehdin käväistä kotona ja siitä matka jatkuu taas Tour De Ski:lle.

Rakentavin terveisin,
Aikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti