23.4.2012 Kahden kuukauden loppukiri alussa

Rakennusprojektimme alkoi juhannuksen tienoilla ja tavoite oli päästä juhannussaunaan omaan uuteen kotiin.Ainakaan omalta osaltani se ei tule toteutumaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita projektin viivästymistä vaan harjoitusleiriä Alaskassa juhannuksena.

Kahden kuukauden loppukiri on kuitenkin oltava tehokas ja hyvin suunniteltu. Rakennus on siinä vaiheessa, että pohjat on tasoiteltu ja pohjamaaleja voidaan aloitella. Tasoitteet hommasin Hollolan paikallisesta Inni Oy:stä. Inni on ihan legendaarinen Hollolalainen sisustusyritys. Muistan jo pikkutyttönä vanhempien kanssa käyneeni ostoksilla samaisessa Innis Oy:ssä ja lenkkipolun varrella on ohitettu legendaarinen "Inni myy tervaa" -teksti ehkä tuhansia kertoja :) Laatoitustyötkin alkavat tällä viikolla.



Kivitalossa on tärkeää otta huomioon akustiikka, joten kattoon asensimme akustiikkalevyjä. Kuvissa Ecophon-akustiikkalevyt tässä vaiheessa, ennen kattotasotteita ja maaleja. Meiltä ollaankin jo tiedusteltu, miltä akustiikkalevyt näyttävät valmiina. Valmiista akustiikkalevyistä löytyykin vain vähän kuvia netistä, joten tämän  blogin kautta löydätte kuvat (Klik ja klik)nyt ennen tasotteita ja seuraavaksi tasotteiden jälkeen.
 


Loppukiriin kuuluu tietysti parketin asennus, laatoitus, saunojen teko, KNX-taloautomaation kytkentä, pihan teko sekä sähkö ja putkitöiden viimeistely. Alun perin luulimme, että meidän teknisestä tilasta tulee turhan iso, mutta tässä vaiheessa huomaamme, että siitä tuli juuri sopivan kokoinen. Katso kuvista. Kun yhteen huoneeseen tulee maalämpöpumppu, lämminvesivaraaja, sähkökaapit, keskuspölynimuri ja ilmanvaihtokone ja iso määrä putkia ja johtoja, niin tilaakin tarvitsee reilusti. (Kuva)





Viime blogissa jo mainitsinkin Nunnauunin takasta, jossa polttoilma otetaan takan alta ja johdetaan ulkoa, jotta energiatehokkuuden vuoksi poltetaan ulkoilmaa, eikä jo lämmitettyä sisäilmaa. Nyt on porattu lattiaan reikä josta johdetaan kellarissa putki ulos asti. (Kuva)



Näiden vaiheiden etenemistä ja loppukirin maaliin saattamista voi seurata tiiviissä tahdissa kuvien kera tulevien viikkojen aikana täältä blogista. Moni on veikkaillut, että kiire tulee jos meinataan kesäkuussa muuttaa uuteen kotiin. Se on varma, että kiire tulee, mutta uskon valmistumiseen ajallaan edelleen.

t. Aikku




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti