25.10.2011 Kattoa ja terassia


Talonrakennus on edennyt hyvin. Sisällä on saatu SPU-eristeet lattioihin ja sitä kautta pikku hiljaa voidaan päästä sisätöihin. Lattiankin laadukas eristäminen on todella tärkeää mahdollisimman matalaan energiankulutukseen pyrittäessä. n. 30 cm SPU:n uretaania ajaa asian.



Ruukin peltikatto on nyt talon päällä. Peltiseppä valmisti reilun tuhannen kilon rullista aidon konesaumapeltikaton. Tutuista oli taas hyötyä, kun metsästin taitavaa peltiseppää. Pitkäaikainen tukijani, entisen peltifirman omistaja auttoi löytämään Lahden seudulta parhaan mahdollisen peltisepän. Konesaumakatto tehdään käsityönä, joten onnistuminen on paljolti myös peltisepän taidoista kiinni. Propellin Sami Lindfors teki hyvää työtä. Konesaumakatto noudattaa talonrakennuksen teemaa, helppohoitoisuutta. Katto on tyylikäs ja helppohoitoinen, kuten kuvista näkee.





Terassin osalta luontoystävällisyys ja helppohoitoisuus oli myös avaintekijä. Tämän vuoksi päädyimme UPM ProFi –materiaaliin, jossa hyödynnetään tarralaminaattituotannossa syntyvää kierrätettyä paperia ja muovia. Sen kivenkaltainen pinta on helppohoitoinen eli sitä ei tarvitse hioa, öljytä tms. eikä se haalistu yhtä voimakkaasti kuin puu auringossa. Se on lisäksi helppo asentaa, onnistuu hiihtäjältäkin, joka ei ole ikinä ennen käyttänyt porakonetta. Tosin rakennusmestari Jorma Piisisen avustuksella.

     


t.
Aikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti